25 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Ruta per la Costa Catalana

Text: www.gencat.cat / www.nautics.cat / www.wikipedia.org



Amb una superfície de 32.107 quilòmetres quadrats, Catalunya concentra una orografia molt variada i compartimentada, amb serralades que segueixen la línia costanera, depressions a l’interior, pics que arriben als 3.000 metres als Pirineus i, 250 quilòmetres més al sud, un delta que recull els sediments d’un dels rius més cabalosos de la península Ibèrica: l’Ebre.

Allà on els Pirineus s’enfonsen a la Mediterrànea comença la Costa Brava, que es perllonga al llarg de 214 quilòmetres, alternant zones rocoses en què s’obren nombroses cales i algunes platges molt extenses al golf de Roses i l’Estartit-Pals. La costa continua cap al sud fins a completar 547 quilòmetres de longitud. Des del Maresme fins al Delta de l’Ebre, és predominantment plana, amb grans platges.

Catalunya presenta una costa singular i diversa, amb un caràcter marcadament mediterrani que ofereix tot tipus de possibilitats d’oci i lleure.

La costa catalana, ofereix tot tipus de platges i caletes, des de les platges urbanes fins a les cales amagades a les que només es pot arribar a peu o per mar. 87 d’aquestes platges juntament amb 21 marines han estat guardonades amb la Bandera Blava, un reconeixement a la qualitat de les aigües de bany, seguretat, serveis i la gestió ambiental, homologat internacionalment. Els amants del submarinisme trobaran fons marins reconeguts mundialment, destacar el Parc Subaquàtic de Tarragona i la Reserva Marina de les Illes Medes, un dels paradisos submarins més reconeguts del Mediterrani.

El litoral català es divideix en 4 zones de gran tradició turística: la Costa Brava, Costa del Maresme, la Costa Daurada i l’Ebre.
 


 

CONSULTEU TOTES LES PLATGES I CALES PER COMARCA O MARCA TURISTICA. Cliqueu aquí.
 

COSTA BRAVA

 


La Costa Brava, està formada per les comarques de: l’Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès, Pla de l’Estany, Selva. Pertany a la província de Girona. I 256 quilòmetres de perfil de costa.

La orografia de la costa és abrupta combinada amb platges i cales envoltades de vegetació. La geomorfologia que presenta ha permès preservar alguns segments del paisatge original. El paisatge i la conformació del mateix fan de la Costa Brava un paratge idoni a la pràctica de la navegació i esports nàutics permetent gaudir al mateix temps d’un entorn ple d’encant i indrets a visitar. La Costa Brava ha sigut la inspiració de molts artistes i cineastas que captivats per l’encant que ofereix el seu paisatge l’han convertit en escenari de la seva obra.

El contorn escarpat de les afamades platges i les viles marineres que poblen el litoral no són l’únic atractiu de la Costa Brava. L’espectacle de la natura dels Aiguamolls de l’Empordà, i el Cap de Creus, les Illes Medes o l’Estany de Banyoles, el passat medieval preservat en enclavaments com Pals, el barri vell de Girona, o en l’art romànic de Sant Pere de Rodes el surrealisme de les creacions de Salvador Dalí, al triangle Dalinià…la zona ofereix al visitant tota mena d’alternatives per a les vacances.

Cliqueu aquí, per més INFO

 

 

 

 

 

 

 

COSTA DE BARCELONA- MARESME



Està formada per la comarca del Maresme.

La Costa de Barcelona-Maresme, representa una de les principals destinacions de sol i platja del país, amb una consolidada infraestructura d’allotjaments, complementada per unes poblacions que han sabut conservar una personalitat pròpia, molt lligada al territori. I tot a poca distància de la capital de país.

La conformació geogràfica del litoral central és molt diversa, trobant de nord a sud:

  • Maresme: banyat pel riu Tordera i caracteritzat per la presència de la serralada litoral (formada pel Montnegre, el corredor, Céllecs i Sant Mateu), la plana i el litoral sorrenc.
  • Barcelonès: la plana metropolitana s’estén des del Riu Llobregat al Besòs i de Collserola al Mediterrani.

 

 

Cliqueu aquí, per més INFO

 

 


 

COSTA DEL GARRAF

 


La Costa del Garraf, està formada per les comarques: Alt Penedès, Baix Llobregat, Garrar.

Les concorregudes platges i cales, de la Costa del Garraf són només un dels arguments per visitar aqeusta zona. La gran varietat de les seves terres, permet gaudir d’espais naturals, com el parc del Garraf, de les viles de gran tradició turística, com: Sitges o Vilanova i la Geltrú, d’un ventall de patrimoni, de totes èpoques (gòtic, industrial, modernista), o tastar les especialitats més selectes dels vins i caves de Penedès.

Cliqueu aquí, per més INFO.

 

 


 

COSTA DAURADA

 


La Costa Daurada, està formada per les comarques: Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat, Tarragonès.

En una extensió de 3.000 quilòmetres quadrats, la Costa Daurada té una oferta turística variada, que va des de la seixantena de platges que li donen nom fins a tot tipus d’atractius històrics, gastronòmics, paisatgístics, d’oci i de cultura.

La Costa Daurada, que deu el seu nom al color daurat de les seves platges, es caracteritza per les planes i llargues platges d’arenals, des d’on s’alcen formacions rocoses com són els conglomerats del Montsant limitrofes amb la depressió central. Aquestes planures s’estenen fins a les Terres de l’Ebre on es localitza el propi Delta escortat al Sud pels Ports de Beseit.

Entre les siutats més importants, hi ha Tarragona, Reus, El Vendrell o Valls, i els centres turístics principals es troben: Salou, la Pineda, Torredembarra, Altafulla, Cambrils, l’Hospitalet de l’Infant, Mont-roig del Camp, Cunit o Calafell.

Cliqueu aquí per + INFO.

 

 


 

TERRES DE L’EBRE

 


Les Terres de l’Ebre, està formada per les comarques: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre, Terra Alta.

El recorregut final del riu Ebre, i el seu delta amb la riquesa paisatgística que li confereixen, són els trets més distintius d’aquest territori. Les Terres de l’ebre, ofereixen al visitant una extensa oferta turística, motl lligada al patrimoni natural, sense oblidar els atractius de la seva història i tradicions.

Cliqueu aquí per + INFO.

 

 



CONSELLS DE SEGURETAT

A l’hora d’acudir a les platges catalanes cal tenir en compte diversos consells de seguretat, ja sigui per al bany, per a l’exposició al sol o per la pràctica d’esports aquàtics.

La temporada de bany a les platges és del 21 de juny al 24 de setembre, època en que els serveis de vigilància i control s’asseguren que tothom estigui segur. Principalment cal seguir les indicacions de l’equip de vigilància, gestionat per la Creu Roja i una federació d’empreses, que són els encarregats d’avaluar l’estat de la mar i indicar si el bany està permès. El sistema emprat és el de banderes: vermella, groga i verda.

Clique aquí per veure el sistema de cada bandera.