26 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Ruta de Pinell de Solsonès i Castellar de la Ribera

Text: Consell Comarcal del Solsonès



Per a conèixer el relleu de la comarca, s’ha de pujar fins al Castellvell d'Olius, lloc des del qual es contempla una magnífica panoràmica. Visitar les restes de l'antic castell i l'església gòtica del Remei.
 


Església romànica de Madrona

 


També trobarem més endavant, la petita església de Miravé i la localitat de Sant Climenç de Pinell, amb el conjunt arquitectònic format per l'església del segle XII, una casa senyorial amb emblemes heràldics i l'estret carrer anomenat la vila closa.

Un altre dels atractius son les restes de l'antiga església romànica de Madrona, a pocs quilòmetres. Arribarem després a l'església dels Apòstols i als dòlmens del Clot del Solá i del Llor.

 

 

 

 
Església de Miravé   Castellar de la Ribera

 


Sortir a la carretera principal continuant en direcció a Bassella (C-26), i arribar a Castellar de la Ribera, que també oferix al visitant construccions històriques com l'església de Sant Julià de Ceuró, del segle XI; la de Sant Andreu de Clarà, del segle XII i la necròpoli de Ceuró, del 4000 aC.

En el nucli de Castellar de la Ribera, visitarem l'església de Sant Pere, i a l'edifici de l'ajuntament es pot visitar l'antiga escola, que va estar activa del 1940 al 1973, i que és testimoniatge del que va ser l'ensenyament d'aquella època en les zones rurals. Tornar a Solsona per la Collada de Clarà, la C-26.

 

 

 

 


Església a Sant Climenç