25 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Visita al Santuari del Miracle

Text: elsolsones.com



El santuari del Miracle, envoltat de boscos, situat al peu de l'estreta carretera de Su, i construït a partir d'una suposada aparició de la Mare de Déu a uns nens pastors de la veïna masia de Cirosa al segle XV, està format per un conjunt d'edificis entre els quals destaca la mateixa església, inacabada des de 1820. Aquesta és barroca, amb una singular galeria en el mur meridional, que està presidit per un magnífic retaule barroc tallat entre el 1.744 i el 1.745 i considerat un dels més grans i espectaculars del país.

Al costat del temple hi ha la Casa Gran, edifici renaixentista que antigament feia les funcions d'alberg, la casa d'espiritualitat, un bar i una botiga d'objectes de record. Després de visitar es pot aprofitar per pujar fins el tossal de Sant Gabriel, que permet contemplar boniques vistes panoràmiques de la comarca.

Aquells que ho desitgin poden continuar aquest itinerari visitant les joies arquitectòniques d'Olius. Des del Miracle, s'ha de fer mitja volta, anar a buscar la C-1410, que passa per Solsona, i girar per la C-149 de Berga fins al punt quilomètric 4,6 on hi ha un trencall a l'esquerra que porta cap al nucli de Sant Esteve d'Olius.