25 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Ruta per la fageda de la Grevolosa

Text: https://es.wikiloc.com/



 

Iniciem la marxa en direcció al proper collet de la Grevolosa. Ens espera un fàcil i fressat camí que davalla a l'ombrívola i famosa fageda de la Grevolosa.

La fageda de la Grevolosa és un dels boscos més espectaculars de Catalunya. Amb més de 300 anys de vida, aquesta fageda té arbres monumentals que arriben a tenir un diàmetre de més d’1 metre i més de 40 metres d’alçada. A més, també s'hi troba una gran diversitat natural, tant de flora com de fauna. Degut a la seva bellesa i interès biològic, aquesta fageda està inclosa a l’espai EIN Serres de Milany-Santa Magdalena i Puigsacalm-Bellmunt.

 

La tardor és la millor època de l'any per visitar-la, és recomanable tan sols per gaudir de les sensacions que desperta entrar a aquest indret. Tranquil•litat i molta calma.

 

Continuem el camí fressat fins St. Natzari. Aquesta ermita està situada enmig d’una esplanada amb una vegetació exuberant i envoltada de roures centenaris. Després ens enfilem amunt, travessem la carretera i ens dirigim cap al Pic de l'Àliga, arribem al Collet de la Coma ,on hi ha un encreuament de camins ( a l’esquerra ve el corriol de Vidrà) i continuant el caminet arribarem al tram final on hi ha una bona pujada , arribem al cim, el qual ens ofereix unes bones vistes del Puigsacalm, Milany, Bellmunt, Cabrera, el Montseny, etc.

 

Retornem fins a la cruïlla on ens hem desviat per anar fins al cim i agafem el camí que ens portarà a resseguir la Serra de Curull i flanquejant per zona boscosa amb faigs i boixos, arribem a la Collada de Sant Bartomeu. En aquest punt ens trobem el sender molt fressat que va de Coll Bracons al Puigsacalm. L'agafem direcció sud-est fins a la Collada de Bracons o sigui el punt d’inici.