24 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Les Fonts del Llobregat

Text: www.rutespirineus.cat



 

El naixement del riu Llobregat a Castellar de n'Hug

 

Passeig curt i fàcil que des de Castellar de n'Hug ens condueix per un camí ben senyalitzat i en bon estat fins al naixement d'un dels rius més importants de Catalunya, el Llobregat. En aproximadament uns 20min i 1 km de recorregut (anada), fem de baixada el sender empedrat i ple d'escales que ens porta fins al lloc on l'aigua brolla des de dins mateix de la muntanya formant una bonica cascada. Es tracta d'una visita apta per a totes les edats i un clàssic de l'Alt Berguedà.

Amb tota la força de la natura, les fonts on neix el riu brollen directament dels cingles que voregen Castellar de n'Hug i dels cims propers com el Puigllançada i la Tossa d'Alp. L'aigua que surt de la roca calcària és el resultat de les aigües de la pluja i de la neu que durant l'hivern s'han anat acumulant muntanya amunt. El riu Llobregat travessa Catalunya de nord a sud passant per les comarques del Berguedà, el Bages i el Baix Llobregat i desemboca finalment al Mediterrani formant el delta del Llobregat.

 

Més informació

 

  • Durada: Mig dia
  • Temps total efectiu (sense parades): 0:45h en total. 0:20h aproximadament per la baixada. 0:25h per la tornada al ser pujada.
  • Desnivell acumulat: 102m
  • Dificultat: Baixa.
  • Època: Tot l'any.
  • Material: Res en especial.

 

Observacions: Les fonts tenen la seva màxima espectacularitat en períodes de molta pluja, que és quan baixa molta aigua de la cascada. Es tracta d'un lloc molt turístic i, per tant, bastant freqüentat. Així, doncs, depèn del dia en que ens hi acostem, sobretot si és cap de setmana o festiu, podem trobar-hi força gent.

 

Com arribar-hi en cotxe

 

A Guardiola de Berguedà agafem la carretera BV-402 que surt en direcció a la Pobla de Lillet. Un cop en aquest poble, agafem a l'esquerra la carretera BV-4031 cap a Castellar de n'Hug. Després d'uns aproximadament 11 km, arribem a aquesta població i deixem el cotxe al gran aparcament que hi ha habilitat a l'inici del poble.