27 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

La Burricleta pel Lluçanès

Text: http://es.burricleta.com/



"Burricleta acosta a les persones a la natura amb una vocació conciliadora, divulgativa i contemplativa. "

Burricleta neix al Lluçanès amb la voluntat de desenvolupar un innovador model d'ecoturisme que permeti crear una activitat turística sostenible i de qualitat aplicable a entorns naturals i rurals.
 

"La burricleta neix de l'amor apassionat entre un ruc català i una bicicleta de bon veure."

El nostre objectiu és consolidar un model d'ecoturisme de qualitat, reforçant els valors propis d'aquesta activitat, com la sostenibilitat, la preservació i l'apreciació del medi natural i cultural del nostre entorn, així com la dinamització de les poblacions locals mitjançant la potenciació de sinergies comuns.

"La burricleta és terapèutica: eleva l'autoestima i reconcilia la família."

 



El desenvolupament exclusiu per part de burricleta d'un nou programari de guia GPS interactiu (fins avui inexistent en el mercat), facilita la descoberta de l'entorn natural / rural sense necessitat de marcar els camins, alhora que oferim una immillorable plataforma per a la inclusió de continguts il.lustratius en diferents idiomes que aporten un valor afegit a les nostres rutes.

CENTRE LLUÇANÈS

El Lluçanès és una comarca situada entre les conques del Llobregat i del Ter, que forma un altiplà lleugerament inclinada cap al Bages. Aquest altiplà es va formar com a conseqüència d'unes forces tectòniques que van aixecar els Pirineus i van formar un marc interior al qual arribaven sediments que provenien d'aquesta serralada. Per aquest motiu, totes les roques que formen l'altiplà del Lluçanès són d'origen sedimentari, és a dir, es formen a partir de trossos de roques ja existents.

 


Olost - Oristà



La situació privilegiada del Lluçanès permet gaudir d'unes excel.lents vistes panoràmiques de tota la comarca fins a les muntanyes de Berga, els Pirineus, Montserrat, El Montseny, El Cabrerès, les Guilleries...

L'altiplà connecta amb la Plana de Vic a través de pronunciats cingles; aquí és on trobem la serra del Grau, que és un dels relleus més importants de la zona. A prop d'aquesta serra, trobem Sant Bartomeu del Grau, que destaca per la gran quantitat de roques calcàries i coral·lines blanquinoses (roca molt apreciada per a la construcció) que podem trobar.

A El Lluçanès abunden les llegendes. Només cal fixar-se una mica en la toponímia del lloc i ens trobarem immersos en el món de les llegendes: el Gorg Negre, el Pla de Bruixes, el Torrent de l’Infern, la Foranca de Guspineda, el Serrat de les Bruixes, el Serrat de les Forques (lugar en el que, según se dice, se colgaba a las brujas), la Balma del Lladre, la Balma de la Beneita...

RUTES

Ruta 1: Serra del Molar

Ruta 2: Perafita - Olost

Ruta 3: Sant Boi de Lluçanès

Ruta 4: Perafita - Lluçà

Ruta 5: Olost - Oristà

Ruta 6: Perafita - Sant Marti Xic

Ruta 7: Pedra Dreta - Salselles

Ruta 8: Puigmajor - Alpens

 


Pedra Dreta - Salselles