27 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

El Pessebre Vivent de Corbera del Llobregat

Text: Texto i fotos por www.amicsdecorbera.cat



El Pessebre Vivent és la representació viva del naixement de Jesús a Betlem.
A Corbera del Llobregat el Pessebre Vivent l'organitza i promou l'associació Amics de Corbera.




Pessebre Vivent de Corbera del Llobregat



Història del Pessebre Vivent…

Va tenir el seu origen a Corbera de Llobregat l'any 1962, a l'escenari natural de la Penya del Corb.
Arran dels èxits aconseguits en les carrosses presentades a les cavalcades de les festes de la Mercè de Barcelona els anys 1961 i 1962, l'associació Amics de Corbera, fundada especialment per Josep Rodrigo i Puig, va decidir organitzar el Primer Pessebre Vivent de Catalunya.

 


Les Bugaderes

Uns anys abans s'havia escenificat un Pessebre Vivent a Engordany (Andorra) a l'estil clàssic de teatre, amb el públic assegut a platea davant de l'escenari. Però a Corbera es va incorporar un fet diferencial: el públic es mou pels camins del Pessebre barrejant-se amb les figures vivents, guiat per una narració megafònica fidel al text evangèlic.

700 metres entre pastors, animals i molsa...
 


El Naixement


El Primer Pessebre Vivent de Catalunya ha evolucionat cada temporada incorporant noves escenes, construccions o personatges.

En la primera edició del Pessebre es van preparar tres quadres: l'anunciació de l'Àngel a la Verge, l'Anunciada als Pastors i el Naixement.

Actualment, en un circuït de 700 metres, els 226 voluntaris representen diverses escenes: l'Anunciació de l'Àngel a la Verge, Els Pastors, Les Bugaderes, El Naixement a la Cova, L'Anunci de l'Àngel als Pastors, l'Adoració, Els Reis, La Fugida a Egipte, la vida de la família a Natzaret i escenes d'oficis artesanals i de tradicions nadalenques típiques catalanes.

L'ànima del Pessebre són els 250 voluntaris que realitzen tasques d'actuants, tècnics de llum i so, vestuari, guies de recorregut, taquillers, etcètera.
I com a qualsevol pessebre, els animals també tenen el seu paper destacat, no hi falten ni el bou ni la mula, ni el ramat de bens.

 

 
Pastorets   Cal Sastre


Cal destacar que la nit més màgica de l'any també ho és al Pessebre Vivent. Les famílies del poble i els visitants esperen amb entusiasme els Reis Mags d'Orient, que només aquest dia (5 de gener) a la seva darrera representació baixen fins a la cova a adorar el Nen Jesús.

Actualment el Pessebre Vivent de Corbera comença a fer algunes representacions per a persones amb discapacitats visuals i auditives.
Amb les representacions adaptades, el Pessebre Vivent de Corbera vol impulsar la plena integració social. Es fa una audiodescripció per a persones cegues i una interpretació en llengua de signes per arribar a les persones sordes.

Per consultar horaris i tarifes podeu visitar la seva web: Amics de Corbera