25 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Patrimoni arquitectònic d’Arbúcies i Parc Natural del Montseny

Text: Diputació de Barcelona



Patrimoni arquitectònic d’Arbúcies i Parc Natural del Montseny

Un patrimoni universal. El Montseny, Reserva de la Biosfera és un mosaic de paisatges mediterranis i centreeuropeus situat a tocar de grans conurbacions metropolitanes. La seva biodiversitat extraordinària i la petjada cultural que l'home hi ha deixat al llarg dels temps, presenten un valor universal que ha inspirat artistes, intel•lectuals i científics, i que desvetlla l'emoció de les persones que el visiten.

 


El patrimoni arquitectònic i històric té una presència destacada a la Vall d'Arbúcies a través del Museu Etnològic del Montseny-La Gabella, el Castell de Montsoriu i les esglésies d'origen romànic escampades per tot el municipi.

El museu Etnològic del Montseny
La Gabella és un centre d'exposició, conservació, difusió i investigació del patrimoni cultural del massís del Montseny, que es troba instal·lat en un edifici del segle XVII (1800m2) totalment restaurat i adaptat, situat al centre d'Arbúcies. Les sales d'exposició permanent, mostren els testimonis materials de les comunitats que han poblat el massís al llarg de la seva història.

 

 


Fruit de la colonització del Montseny durant l'Alta Edat Mitjana, a la vall es poden visitar les esglésies romàniques de Sant Pere Desplà, on es conserven unes pintures preromàniques úniques a Catalunya, Sant Cristòfol de Cerdans, Santa Maria de Lliors i Sant Mateu de Joanet, ubicada al pintoresc paratge de Joanet.

El Castell de Montsoriu
Considerat un dels millors exemples d'arquitectura militar d'època gòtica de Catalunya, i residència dels vescomptes de Cabrera entre les darreries del segle XIII i el XIV, és un dels patrimonis històrics més destacats de la vall i des del turó on està ubicat es pot gaudir d'una vista impressionant.

 


El Castell de Montsoriu