26 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

GR 92 El Sender del Mediterrani

Text: www.dexcursio.net / www.wikipedia.org



RUTA GR 92 PORTBOU A ULLDECONA

El GR 92 o sender del Mediterrani és un sender de gran recorregut, el qual es pot fer en diverses etapes.
Forma part del sender europeu E-10 (Mar Bàltic - Mediterrani)
Es diu així perquè el tram català havia d'estar acabat l'any 1992, pels Jocs Olímpics de Barcelona.

El tram de Catalunya, és de 561 km. que segueix tota la costa catalana, mostrant la diversitat de cales, platges.

La Ruta comença a Portbou, i es dirigeix directament a Llançà, per on passa també la GR 11 i des d'on d'aquesta població es baixa també al Parc Natural dels Aigüamolls de l'Empordà de gran interès ornitològic.

Desprès de creuar el riu Fluvià, la ruta ens porta directament a les restes gregues i romanes d'Empúries. Des d'aquí el camí ens condueix fins a l'Escala i s'encamina per el Massís de Montgrí, on torna a fer el descens per creuar el Riu Ter i puja suaument cap a Begur per baixar un altre cop fins a Palafrugell.

Seguidament passa per la serra de les Gavarres i passa per les conegudes poblacions de Sant Feliu de Guíxols, Tossa de mar i Lloret de Mar. Seguidament s'enfila al massís del Montnegre i el Corredor. Després del poblat ibèric de Puig Castellar arriba a Santa Coloma de Gramanet, travessa el Besòs i voreja Barcelona per la serra de Collserola.

La vista sobre la mar no es perd anant cap a Sitges i desprès a Albinyana, Tarragona i Constantí, des d'on torna a la costa per Cambrils. Seguidament torna terra endins fins que surt al mar per l'Atmella de Mar. En arribar a l'Ampolla travessa el Delta de l'ebre per Amposta, puja la serra del Montsià, passant per La Foradada i baixa a Ulldecona on enllaça amb el País Valencià.

ITINERARIS