19 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Ruta pels castells del Garraf


Castell de Canyelles

Documentat des de l'any 992. Ha sofert reformes en diferentes èpoques, a l'edat mitjana i ampliacions als segles XVII i XIX. La torre rodona i els murs emmerletats a la part posterior del conjunt es consideren els punts més antics del castell.


Castell de Cubelles

Documentat des del 1041. Va pertànyer als comtes de Barcelona i va ser venut a Gispert de Castellet. Durant el segle XIV va mantenir els seus drets la família Castellbisbal. Finalment al segle XVII pasa a pertànyer als Llupià, marquesos d'Alfarràs fins a l'actualitat. Actualment es troba en procés de rehabilitació.


 


Castell de Vilanova i la Geltrú




Castell de Rocacrespa (Cubelles)

Documentat entre 977 i 999. Per a accedir s’agafa una sortida de la carretera entre Vilanova i Castellet, a 40 metres sobre un monticle del marge dret del riu Foix.


Castell d'Olivella

Documentat des de l'any 992. Del castell perduren restes bastant notables dels murs i una torre rodona transformada en molí de vent per la qual cosa ha adquirit l'àlies de "el Molinet". A 1 km del nucli urbà.


Castell de Sant Pere de Ribes o de Bell-lloc

Documentat des de l'any 990 es troba a la part alta d'un turó, al costat de l'església i pertanyia al vescomte de Barcelona el qual va atorgar una sèrie de franquícies a fi d'afavorir el poblament a canvi del treball de reconstrucció del castell.
Posteriorment va ser donat a una família denominada Ribes que era descendent de Geribert, vescomte de Barcelona. Al 1390 es conta com propietari el bisbe Ramón d'Escales. Des de 1620 ha servit per a innombrables funcions, com magatzem, botiga, arxiu i presó. Pot observar-se una gran torre cilíndrica de gairebé 20 metres d'alçada i 7 de diàmetre, porta elevada amb arc de ferradura construïda sobre el segle X. Ha rebut reformes durant el transcurs del segle XIV i el XIX.


 


Castell de Sant Pere de Ribes




Torre de Garraf

Documentada des del segle XIV s'inclou dintre de les torres aixecades del sistema de defensa costanera. Localitzada dintre del complex modernista del Celler Güell. De planta circular presenta una petita entrada a la façana oest així com una petita escala que comunica amb la part superior, punt que es portava a terme la vigilància del litoral de Garraf.


Castell de la Geltrú (Vilanova i la Geltrú)

Documentat des del 1080. Actualment convertit en museu va ser restaurat al 1919 per Jeroni Martorell. D'aquest castell amb pati interior es conserven elements dels segles XII al XV.


Torre o fortí carlí a Ribes Roges (Vilanova i la Geltrú)

Torre de defensa al costat de la platja de Vilanova, anomanada també Torre Blava.