20 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Arquitectura dels "Americanos"

Text: www.agisitges.com



“I abans de fer-me a la mar, ofereixo dues misses a la Verge del Vinyet, dues més a Santa Tecla, Sant Sebastià, Sant Elm i Sant Bartomeu, i quatre rosaris a la Verge del Carme, perquè porti a bona fi el meu viatge”
 

Així començava l’aventura de molts joves sitgetans abans d’emprendre el viatge al Nou Món. A mitjans del segle XIX, milers de joves del Garraf van marxar cap a les Antilles amb el somni de fer fortuna.
El treball de la terra ja no permetia viure. La crisi de la fil·loxera havia devastat camps i el territori es quedava petit. Travessar l’Atlàntic era una aventura agosarada que els conduïa a un món llunyà i desconegut, a una promesa incerta. Però els que aconseguiren tirar endavant engegaren els seus propis negocis i, alguns, arribaren a crear autèntics imperis.



El retorn dels que van assolir èxit en l’aventura d’ultramar, anomenats "americanos", marcà de ple el poble de Sitges.
Formaren la nova burgesia sitgetana, embelliren la vila amb les seves ostentoses mansions, i li donaren una empenta de prosperitat convertint-la en una vila moderna oberta al futur i deixant la seva petjada per tot arreu.

Vides interessants i plenes d’anècdotes que anirem descobrint al llarg del recorregut.

La ruta comença a l'estació de tren i recórrer els carrers de l’eixample de Sitges, on podem veure diferents cases modernistes, per arribar després al Cap de la Vila i baixar fins el passeig de la Ribera. La ruta té una durada aproximadament de dues hores i acaba amb un tast de malvasia ( vi dolç típic de Sitges)"

Per més informació: www.agisitges.com