25 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Ruta Ribes Roges Vilanova i la Geltrú


Descripció de l’ itinerari

Aquest itinerari és un recorregut curt que comença al passeig Marítim vilanoví i segueix la zona costanera fins a les casetes del Tacó del Santa Llúcia. En aquell indret, travessa el túnel del ferrocarril arran de mar, creua la carretera i segueix cap a la urbanització de l’ Aragai, on es poden observar els avions del Centre Aeri. Poc després, gira per la nova rambla Arnau de Vilanova i pel camí Vell de Cubelles i arriba fins a la torre d’ Enveja i l’ ermita de Sant Joan, on finalitza la ruta. És un recorregut urbà i urbanitzat que resulta suficientment interessant i que, fins i tot, pots ser interessant fer-lo a l’ inrevés, sobretot a l’ estiu, i acabar-lo amb un bon bany a la platja de Ribes Roges.

 



Torre de Ribes Roges:
Comencem l’ itinerari davant de la Torre de Ribes roges i seguim pel passeig en direcció oest. Al cap d’ un minuts, a l’ esquerra, veiem, ran de mar, la plataforma d’ accés a l’ escultura que representa el mite grec de Pasifae. Quan acaba la doble filada de palmeres, travessem una rotonda petita i pugem per un carrer asfaltat, deixant a mà esquerra un bloc d’ habitatge i, a la dreta, les ruïnes iberoromanes d’ Andarró. El camí voreja el marge del xalet del Nin. Davant del bar restaurant Miramar, baixem fins a la sorra i continuem en direcció oest, per enfilar-nos tot seguit per un petit rocam fins a la via del tren. Deixem a la nostra dreta l’ edificació que porta el nom de Gavina. El sender passa per les roques de Sant Gervasi, molt a prop del mar. Podem veure-hi exemplars de Fonoll de mar.

Racó de Santa Llúcia:
Al cap d’ uns minuts, puges, unes escales i seguim la filera de cases blanques de la urbanització Racó de Santa Llúcia. Al final de les cases, creuem un portalet i sortim de la urbanització; baixem per un tram encimentat fins arran d’ aigua i, 25 metres més enllà, travessem la via del tren per un túnel. Sortim del túnel, hem de seguir un camí entre marges que passa pel costat del càmping i desemboca en un carrer asfaltat que prenem en sentit ascendent per agafar un camí ample, a l’ esquerra, en direcció a unes antenes, pujant lleugerament. El camí s’ estreny i passa a frec d’ una paret coberta de vegetació. Al final de la paret, deixem el camí i girem a l’ esquerra. Travessem la carretera (compte amb el trànsit) i, a l’ altre banda, agafem un caminet que al cap d’ uns metres es converteix en pista deixant camins laterals. Enfront d’ una tanca, el camí retomba cap a la dreta i baixa, convertit en carrer, vorejant la urbanització l’ Aragai.


 



Centre Aeri:
Passem a frec del Centre Aeri, que ens queda a la nostra dreta. Continuem recte per l’ avinguda de l’Aragai, que ara es fa costeruda. Quant arribem a una rotonda, seguim amunt cap a l’ esquerra, per la rambla d’ Arnau de Vilanova.

Masia d’ en Seró i creu de terme:
A la nostra dreta, veiem la masia d’ en Seró i, més endavant, voregem el parc on hi ha la creu de terme de Sant Gregori. Tot seguit, ja de cara avall, sortirem al camí Vell de Cubelles, avui asfaltat. Continuem cap a la dreta en direcció nord-est, baixant. Arribem al semàfor de la ronda ibèrica on girem a la dreta. Cent metres més endavant, trenquem cap a l’ esquerra per un passeig amb sòl de terra, entre unes palmeres i uns fanals espadats. Travessem el torrent de Ramusa per un pontet de fusta.

Torre d’ Enveja i ermita de Sant Joan:
Arribem al costat de la torre d’ Enveja i davant de l’ ermita de Sant Joan, on finalitza l’ itinerari.