17 de Juliol de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Geografia de CatalunyaGeografia de Catalunya Catalunya és un país mil·lenari, amb escut propi des del segle XI, amb una llengua pròpia des del segle XII i una constitució concedida per Carlemany, una de les més antigues del món.
Forma una comunitat autònoma dintre d'Espanya, amb una institució de govern també pròpia, la Generalitat de Catalunya.
La seva història, la seva llengua i una tradició cultural, jurídica i política diferenciada, han donat forma a la personalitat del país i de les seves gents.

Gràcies al seu teixit industrial i al desenvolupament especialitzat del sector dels serveis, Catalunya s'ha convertit en uns dels enclavaments econòmics més importants del sud d'Europa, jugant un paper decisiu.
Les seves importants infraestucturas turístiques i de transports, l'espectacular inversió en investigació i desenvolupament, i l'aposta en equipaments per l'ensenyament, són alguns dels eixos que dinamitzen de forma important la realitat soci-econòmica de Catalunya.

Geografia de Catalunya La seva geografia presenta tan variats i bells paisatges, que la riquesa dels seus contrastos la converteix en un territori on podem trobar des de zones d'alta muntanya fins a grans platges, passant per penya-segats o altiplans interiors, on es conserva un ric patrimoni monumental.

Catalunya ha estat cartografiada des del segle XIV, que es va realitzar el Atlas Català (1375), atribuït al notable astròleg jueu Abraham Cresques per encàrrec del monarca català Pere III el Cerimoniós.
Posteriorment, des del segle XVII han vingut publicant-se mapes exclusius del Principat de Catalunya per autors holandesos i francesos.


Mapa de Catalunya
Edició de 1608 del primer mapa exclusiu de Catalunya.