Welcome to Resort

Edolor sit amet, consectetur, adipis civelit sed quia non qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipis civelit.

Llacs de Manyanet

Pallars Jussà (Alt Pirineu i Aran)

Camins del Jussà és un projecte de recuperació dels antics camins de ferradura i altres camins històrics i tradicionals de la comarca del Pallars Jussà. Alguns camins que estaven a punt de perdre’s s’han reobert i, en general, s’han dut a terme treballs de conservació, s’ha instal·lat senyalització a les cruïlles i s’ha balisat el recorregut amb marques grogues. El resultat és una sèrie d’itineraris a través dels quals es poden descobrir els millors racons d’aquesta comarca pirinenca.

Els Llacs de Manyanet: La vall de Manyanet és una de les avantsales del gran laberint de muntanyes pirinenques i alhora un cul de sac des del qual és difícil arribar enlloc.Això l’ha condemnat a restar massa sovint oblidada però avui fa que la vall sigui un indret ideal per a trobar la tranquil·litat i el silenci que busquen molts senderistes.

Itinerari: Inici:

 • Manyanet (1.550 m) La pista que puja fins als llacs de Manyanet comença al mateix poble de Manyanet, però només els primers 3 quilòmetres són oberts al trànsit rodat. L’itinerari a peu es pot començar, doncs, tant al poble com en el punt on hi ha instal·lada la cadena a la pista.
  Des de la part alta de Manyanet cal agafar la pista que enfila amunt travessant un bosc i resseguint el marge dret del riu. Més amunt la pista creua una zona de pastures on transcorre més planera. Després de perdre una mica d’alçada i creuar tres barrancs s’arriba al punt on la pista queda tallada per una cadena.
 • Cadena (1.650 m) Es continua per la pista que a partir d’aquí s’enfila en fort pendent i fent ziga-zagues fins a la capçalera de la vall.
  Capçalera de la vall (2.000 m) La vall s’obre i la pista es fa més planera mentre va voltant la capçalera.
 • Barranc Gros, cruïlla senyalitzada (2.100 m) A partir d’aquí l’itinerari fa una volta per la capçalera de la vall que acabarà en aquesta mateixa cruïlla. Es continua per la pista que es decanta a l’esquerra i s’enfila serpentejant fins a la coma dels Estanyets.
 • Coma dels Estanyets, cruïlla senyalitzada (2.240 m) Per arribar als estanys de Manyanet cal continuar amunt per la pista que hi porta directament.
 • Estanys de Manyanet (2.450 m) El primer estany que es troba és molt petit però si es continua pujant cap a la dreta se’n troba un altre de més gran. Des dels estanys cal tornar enrere pel mateix camí fins a la coma dels Estanyets on es troba el camí cap a la Bassa.
 • Cruïlla de la Bassa (2.240 m) Des d’aquest punt es pot continuar baixant pel mateix camí que s’ha fet a l’anada o fer una petita volta passant per davant la Bassa. Si es tria la darrera opció es deixa la pista i es continua cap a l’esquerra en direcció est tot vorejant el turó per un dels molts carrerons de bestiar que hi ha.
 • La Bassa (2.286 m) Es passa de llarg la Bassa, una zona de mulleres que a principis d’estiu encara manté aigua, i es segueix vorejant el turó en la mateixa direcció, passant per una segona zona de mulleres. A partir d‘aquí a l’arribar al segon barranc es canvia de direcció per continuar a la dreta de baixada. A pocs metres ja es troba el barranc del cap de Llevata.
 • Barranc del cap de Llevata (2.266 m) Es segueix el curs del riu (direcció sud-oest SW) sempre avall fins arribar al barranc Gros, just a la cruïlla per on ja s’ha passat anteriorment.
 • Barranc Gros (2.100 m) Des d’aquí la tornada es fa per la pista, seguint el mateix recorregut que a l’anada però en sentit invers.
 • Manyanet (1.550 m) Final de l’itinerari.

 


 

Bona part de la caminada fins als estanys de Manyanet transcorre entre prats alpins, tot i que prop del poble i al voltant del riu hi ha un extens i valuós bosc caducifoli on es poden trobar roures, trèmols, avellaners, freixes, noguers, salzes, cirerers i oms.
L’estany de Manyanet, situat a 2.450 metres d’alçada, està en un ambient propi de l’alta muntanya dominat per grans extensions de prats molt valorades per la ramaderia que els ha aprofitat com a zones de pastura per a ovelles, vaques i eqües durant l’estiu. Aquests prats alpins romanen coberts de neu tots els mesos d’hivern però amb l’arribada de la calor i el desglaç, ja ben entrada la primavera i a principis d’estiu, s’omplen de colors i vida amb milers de flors com les orquídies, la genciana, la tora o el panical blau.

Per aquí hi pastura molt sovint l’isard, que no és estrany de veure en petits grups al voltant de l’estany o bé enfilant-se per les tarteres i els pedregams dels cims que tanquen el circ de la vall.

A la zona també es poden veure els grans estols de voltors, i alguna parella d’àguila daurada o trencalòs, tot i que el més abundant és el xoriguer. Pel que fa als mamífers s’hi pot trobar l’ermini i més avall el porc senglar, l’esquirol, la fagina, la mustela i el teixó.

Galería

Establiments a la zona

Envoltat de muntanyes i indrets insòlits, des del nostres allotjament et convidem a gaudir de la...

Sarroca de Bellera és una localitat pertanyent a la província de Lleid...

Comarca pirinenca, a la vall mitjana de la Noguera Pallaresa, que s’obre a migdia en l’àmpli...

L’Era del Marxant és una antiga era de la Pobleta de Bellveí restaurada i reconvertida en res...

LA ERA DEL MARXANT

La Era del Marxant es una antigua era de la Po...

En el prepirineo de Lleida se encuentra casa Navarra, es un alojamiento rural co...

Altres rutes a la zona

Biografies ilustres

Serveis a la zona

Envoltat de muntanyes i indrets insòlits, des del nostres allotjament et convidem a gaudir de la...

Sarroca de Bellera és una localitat pertanyent a la província de Lleid...

Comarca pirinenca, a la vall mitjana de la Noguera Pallaresa, que s’obre a migdia en l’àmpli...

L’Era del Marxant és una antiga era de la Pobleta de Bellveí restaurada i reconvertida en res...

LA ERA DEL MARXANT

La Era del Marxant es una antigua era de la Po...

En el prepirineo de Lleida se encuentra casa Navarra, es un alojamiento rural co...

NEWSLETTER

Subscriu-te i rebràs totes les novetats de la web!