26 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Ruta de la Vall Ferrera


El nom de la vall prové de l'explotació del mineral de ferro mitjançant el sistema de “fargues” que complementava les activitats agropecuàries i l'aprofitament del bosc pels seus habitants.

El municipi d'Alins, està format per les valls del riu Noguera de Vall Ferrera i Noguera de Tor. En el seu terme es troben els cims més alts del Pirineus Català, com la Pica d’Estats amb 3.143 metres d'altura, en un dels límits. Altres muntanyes són el Monteixo (2.905), Pic de Baborte (2.938), Pic de Salbria (2.790), el Pic de Norís (2.834), etc. Tots ells per sobre dels 2.700 metres.
A més, es troben nombrosos llacs (Sotllo, Baborte, Baiau,...), refugis i brodes.
 

 
Campanar a Alins   Areu. Sempre espectacular

 


Dintre del territori d'Alins trobem també les localitats d’Araós, Ainet de Besen i Àreu, i també els pobles de Norís i Tor.

Es conserven molts edificis de notable interès històric-artístic i arquitectònic; des de l'església visigótica de Sant Francesc’d Araós, passant pel conjunt arquitectònic de la Força d’Àreu fins al Colomer i la Torre’d Alins, l'església de Santa Maria de la Torre, les ermites de Sant Quirc d’Alins, Sant Lliser de Virós, Santes Creus de Buiro, etc.

A més, la gran tradició muntanyesa de la Vall Ferrera, proporciona activitats com l'esquí nòrdic, les raquetes de neu, l'esquí de muntanya, etc, a més d'innombrables excursions a peu i en 4x4 per uns paratges d'impressionant bellesa.

 

 


Església romànica de Santa Maria de la Torre