18 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Passeig per la Fageda d'en Jordà


La Fageda d'en Jordà, és una de les 26 reserves naturals del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Aquest bosc de fajos és excepcional perquè creix a tan sols 550 m d'altitud, en una zona plana als laterals de la colada de lava del volcà del Croscat, que s'estén pels municipis de Santa Pau, Olot i Les Preses.


Un tram del recorregut per la Fageda

Aquestes condicions resultarien impensables per a aquest tipus d'arbres, si no fora per la gran humitat de la zona i l'eficaç drenatge de la roca volcànica.

El camí és ondat, sempre cobert de fullaraca, i ple de llomes petites de fins a 20 metres (tòssols).

La Fageda ha estat font d'inspiració d'artistes com Joan Maragall, que va escriure el poema que la va fer famosa. Podem veure el monòlit dedicat al poeta a l'entrada de l'itinerari.

L'itinerari per a caminar per la Fageda està totalment senyalitzat, d'aproximadament 30 minuts de duració (1,5 km.).


Monolit a Joan Maragall

El camí proposat comença a l'aparcament de la Fageda, al Km.5 de la carretera d'Olot a Santa Pau.

Seguirem l'itinerari marcat com nº2 anomenat "ruta de Joan Maragall". Passarem per tossals produïts per la lava volcànica i pel volcà Puig Jordà.

Es podrà veure llavors la Serra del Corb i la Roca Lladre. Continuant, passem prop del volcà Puig de la Costa i iniciem la tornada cap a l'aparcament.

És un passeig agradable i fresc, on podem observar boscos únics a Catalunya i un paisatge volcànic molt ben conservat i ben presentat.

És recomanable llegir els versos del poeta i deixar-se portar per la pau, l’intensitat dels colors, la potència de la vegetació i la força de les manifestacions volcàniques.