19 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

Parc Temàtic de les Bruixes de LasPaúles

Text: https://www.descubrehuesca.com



En 1593, 24 dones de Laspaúles i altres pobles propers van ser executades per bruixeria, i així ho certifiquen els manuscrits trobats quatre segles després.

A 3,5 km del Càmping Laspaúles, direcció a Alins, a uns 10 minuts amb cotxe i 1h 30min caminant, arribem al Parc Temàtic de les Bruixes. En aquest s'expliquen fets històrics i llegendaris a través d'escenes de bruixeria, connectades entre si per una senda. El recorregut és senzill, sense dificultat, per un bosc de pins.

Aquest camí culmina en l'alt del Serrat Negre o Serrat de les Forcas, que ofereix unes vistes sorprenents. Entre d'altres, podrem contemplar El Turbón, on es troba abundant àrnica, que les remeieres recollien per calmar els cops.

"... Mentre que l'home s'ocupava de la caça i la defensa del poblat, a la dona se li deixava el paper d'exercitar la màgia. Ella era la dipositària dels secrets de la natura, transmesos de dona a dona, de generació en generació, que li permetien celebrar ritus i preparar ungüents per curar ferides o malalties ... "

Des de l'origen de la humanitat, la màgia apareix com a protecció davant l'adversitat i desconeixement del món que envolta l'ésser humà. "Serveixi aquest parc per vacunar contra l'estupidesa i ignorància de l'ésser humà" (D. Subías).

Gaudiu de la natura i conegueu la història de Laspaúles d'una manera única!

 

L'objectiu del parc temàtic Bruixes de Laspaúles (La Ribagorça) és traslladar-nos a la fi del segle XIV a través del relat d'una història real ocorreguda en aquest poble d'Osca del Pirineu aragonès, el brutal ajusticiament de 24 dones acusades de bruixeria.

 

En un entorn de natura i a través d'un sender de fàcil recorregut, ens anem trobant pel camí amb panells interpretatius i amb diverses escenes de bruixeria que ens van explicant el que allí va succeir.

 

Aquesta partida de muntanya es diu "Serrat Negre" o "Serrat de les Forcas" i està situada a uns tres quilòmetres de Laspaúles.

 

El recorregut es fa a peu i dura aproximadament uns 20 minuts, i potser ens espera al final del recorregut, les impressionants vistes que es pot albirar des de dalt de l'entorn que envolta la zona.

 

És un lloc per gaudir en família, un passeig en un paisatge de misteri entre la ficció i la realitat. L'entrada al Parc Temàtic és gratuïta i durant tot el dia.