18 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Pel nostre territori - Rutes

La Burricleta a les Gavarres

Text: http://es.burricleta.com/



"Burricleta acosta a les persones a la natura amb una vocació conciliadora, divulgativa i contemplativa. "

Burricleta neix al Lluçanès amb la voluntat de desenvolupar un innovador model d'ecoturisme que permeti crear una activitat turística sostenible i de qualitat aplicable a entorns naturals i rurals.


"La burricleta neix de l'amor apassionat entre un ruc català i una bicicleta de bon veure."

El nostre objectiu és consolidar un model d'ecoturisme de qualitat, reforçant els valors propis d'aquesta activitat, com la sostenibilitat, la preservació i l'apreciació del medi natural i cultural del nostre entorn, així com la dinamització de les poblacions locals mitjançant la potenciació de sinergies comuns.

"La burricleta és terapèutica: eleva l'autoestima i reconcilia la família."

El desenvolupament exclusiu per part de burricleta d'un nou programari de guia GPS interactiu (fins avui inexistent en el mercat), facilita la descoberta de l'entorn natural / rural sense necessitat de marcar els camins, alhora que oferim una immillorable plataforma per a la inclusió de continguts il.lustratius en diferents idiomes que aporten un valor afegit a les nostres rutes.

CENTRE LES GAVARRES

El massís de les Gavarres constitueix l’extrem septentrional de les serralades litorals catalanes. Disposat en forma d’arc. Limitant al nord amb la plana del Baix Empordà i al sud-oest amb la de la Selva i tota aquesta xarxa de turons separen la ciutat de Girona de les cales de la costa brava.


Degut a les seves característiques climatològiques s’origina un període sec relativament llarg, això a marcat molt les diferències entre les obagues i les parts orientades al nord i la zona sud mes asolellada; això ens dona una clara diferenciació de les espècies de flora i fauna de les dues vessants.

Dues consideracions han estat la base de la valorització patrimonial de les Gavarres; la primera la seva condició com a un dels darrers boscos de la mediterrània occidental, amb presència de nombroses espècies autòctones, la segona la densitat i la varietat del seu patrimoni etnològic, resultat de la llarga i intensa presència humana en el massís.


S'Agaró

RUTES

Ruta 1: Ermita del Montnegre

Ruta 2: Santa Pellaia

Ruta 3: S' Agaró

Ruta 4: Can Vilallonga

Ruta 5: Campllong - Caldes

Ruta 6: Sant Andreu

Ruta 7: Romanyà de la Selva

Ruta 8: Els Metges - Can Mon

Ruta 9: Dos dias + alojamiento


S'Agaró