19 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Gastronomia - Carns

Ànec amb peres

Ingredients per a 4 persones

   · 1 ànec de 1,5 Kg
   · 8 peres de Puigcerdà
   · 1/2 ceba gran picada
   · 2 grills d'all picat
   · 30 gr de llard
   · 1 cullerada de farina
   · 1 cullerada de vinagre de vi
   · 6 ametlles torrades
   · 1 carquinyoli o 1/2 llesca de pa fregit
   · 1 got petit d'oli
   · 1 copa de vi ranci
   · 3/4 lit. de brou
   · julivert
   · pebre
   · sal


Preparació:

Netejar, trossejar l'ànec i salpebrar-lo. En una cassola posar el llard i el oli, quan s'escalfi tirar els trossos d'ànec i fregir-los fins que agafin color daurat. S'escorren i es reserven. També se reservarà part del greix que hi ha a la cassola.

Amb la resta greix, s'afegeix a la cassola la ceba i un grill d'all, i quan estiguin quasi daurats afegir la farina i ofegar una mica. Tirar el brou calent diluint-lo bé formant una salsa fina. Afegir després l'ànec mirant que quedi cobert per la salsa i coure tapat a foc lent durant 45 minuts.

Axaifar en un morter l'altre grill d'all, el julivert, les ametlles, el carquinyoli o pa i un pessic de sal. Quan estigui tot com una pasta fina, abocar el vinagre i una cullerada de la salsa de l'ànec.

Pelar les peres, bullir-les dos minuts i posar-les sota aigua freda. Escorrir-les i enfarinar-les; fregir-les en una paella amb el greix que haviem reservat afegint-hi una mica més d'oli. Escorrir-les quan estiguin daurades i afegir-les a la cassola amb l'ànec a mitat de cocció amb la picada del morter.

Salar al gust i continuar coent fins que l'ànec estigui tendre.