26 de Abril de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Gastronomia - Peix i Marisc

Suquet de peix

Ingredients per a 4 persones:

   · 1 Kg de peix petit variat (escòrpores, cintes, sards, etc)
   · 1 Kg de peix de roca (rap, nero, orada)
   · 250 gr de musclos de roca
   · 4 gambes
   · 3 tomàquets madurs
   · 300 gr de patates
   · 50 gr d'ametlles torrades
   · 1 ceba gran
   · 2 grills d'all
   · 1 got petit d'oli d'oliva
   · 1 fulla de llorer
   · 1 llesca de pa
   · uns brins de safrà
   · julivert
   · sal


Introducció:

El "suquet" té el seu orígen als pobles mariners de la costa catalana, on els pescadors, un cop acabada la feina, cuinaven un menjar senzill però nutritiu pel que feien servir els peixos que havien quedat malmesos durant la pesca del dia.


Preparació:

Netejar bé els peixos de roca i tallar-los a trossos. En una olla al foc amb aigua abundant tirar els caps, cues i espines dels peixos de roca a més de tot el peix petit variat, mitja ceba i un tomàquet partit per la meitat. Salar i deixar bullir a foc lent durant 50 minuts. Després colar el brou i reservar.

Posar al foc una cassola amb l'oli i fregir el pa i els alls sencers fins que estiguin daurats. Retirar el alls i el pa, reservar-los, i ficar l'altra meitat de la ceba trossejada. Quan estigui daurada afegir els tomàquets pelats i triturats. Reduir a foc lent i afegir les patates tallades en rodanxes de 1/2 cm. Deixar coure una mica.

Ofegar i cobrir amb el brou de peix que hem reservat, tapar i deixar bullir 10 minuts. Col.locar els trossos de peix damunt les patates i continuar bullint 15 minuts més a foc lent.

Mentrestant farem una picada en el morter amb els alls que hem retirat, les ametlles, el julivert i uns brins de safrà, afegint una mica de brou de l'olla per treballar-ho millor fins aconsseguir una pasta fina.

Abocar aquesta picada a la cassola quan manquin 5 minuts per acabar la cocció. Afegir també els musclos i les gambes.

Servir immediatament. Ha de quedar sucós, però sense que el peix i les patates nedin.