23 de Juny de 2024   
  Inici          902 909 676 - 934 126 621        turisme@vegueries.com                            

Els Formatges catalans

Alt Urgell - Cerdanya
Alt Urgell - Cerdanya
Elaborat amb llet de vaca de raça frisona, sencera i pasteurizada. Textura dura tendra i cremosa, aroma dolça i penetrant. Gust suau, franc i agradable, molt característic. Aquest formatge té denominació d'origen protegida.
Costa Negra
Costa Negra
Està elaborat amb llet crua de vaca, amb una curació d'entre cinc i sis setmanes. El seu sabor és dolç i suau, i la seva teixidura és cremosa. Pirineu de Girona.
Drap
Drap
Elaborat amb llet crua de vaca, amb sabor suau i teixidura tova. Es presenta en peces petites de forma globosa, utilitzant-se gases per a la seva modelat. Pirineu de Girona.
Garrotxa
Garrotxa
Anomenat també Formatge Pell Florida. Formatge elaborat amb llet de cabra, madurat i tendre.
La Selva
La Selva
Formatge elaborat amb llet pasteurizada de vaca, madurat i tendre.
Mató
Mató
Formatge fresc sense sal, elaborat amb llet pasteurizada de vaca, de cabra, o barreja d'ambdues. Catalunya Central.
Montsec
Montsec
El formatge de Montsec o Formatge de Clúa és anomenat també Formatge Cendrat, pel seu color cendra característic. És un formatge madurat, semicurat, elaborat amb llet crua i sencera de cabra. Serra del Montsec, Lleida.
Serrat
Serrat
Aquest formatge del Pirineu català està elaborat amb llet d'ovella. És un formatge madurat, de semicurat a guarit. És un dels formatges més antics d'Espanya, una mica picant i de massa compacta.
Tupi
Tupí
És un formatge típic del Pirineu català, fermentat durant almenys dos mesos. Està elaborat a partir de quallada o de formatge d'ovella. Té sabor fort i picant, i s'aprecien sabors de licor.
Val d'Aran
Val d'Aran
És un formatge madurat, elaborat amb llet sencera de vaca, entre tendre i semicurat.